א. בימים הראשונים תחוש/י בלחץ ו/או כאב על השיניים שייעלמו ללא טיפול מיוחד. זאת תופעה טבעית שמלווה את תזוזת השיניים. תופעה זו מתרחשת עקב התהליך הביולוגי הכרוך בתזוזת השיניים.
ב. משככי כאבים יכולים להקל בתקופת הכאב והלחץ. יש להתייעץ עם הרופא איזה מינון מומלץ (לפי משקל המתרפא ורגישותו לתרופות)
ג. במידה והמכשיר ידקור או יפצע את הרקמות הרכות אפשר לכסותו בעזרת שעווה מיוחדת שניתנה לך. השעווה "מודבקת" לאזור הדוקר בעזרת האצבע. במקרה חירום ניתן להשתמש גם בגומי לעיסה.
ד. צחצוח השיניים והחניכיים חשוב ביותר לקבלת תוצאות טובות.
יש לצחצח שיניים לפחות שלוש פעמים ביום, ובמיוחד לפני השינה. ישנה חשיבות רבה לזמן הצחצוח ולא רק לטכניקה בה הוא נעשה. מומלץ להקפיד על לפחות שלוש דקות בכל צחצוח. חוסר שמירה על היגיינת הפה עלול לגרום לכתמים או אפילו חורים בשיניים ולדלקות חניכיים. קיימות מברשות מיוחדות לניקוי ה"גשר" וכדאי להתייעץ עם הרופא/ה או השיננית איזה סוג כדאי לרכוש. יש להקפיד במיוחד לנקות את האזור שבין המכשיר והחניכיים. זכור/זכרי: חוסר הקפדה על צחצוח שיניים בזמן טיפול אורתודונטי הוא סיבה מספקת להפסקת הטיפול על ידי הרופא/ה!
ה. לפני השינה מומלץ לשטוף את הפה בחומר מיוחד המכיל פלואוריד. ישנם עזרים נוספים ה"מתיזים" מיים על גבי הסמכים ועוזרים לנקותם.
ו. בתקופת הטיפול יש להימנע ממאכלים הנדבקים לשיניים (כגון גומי לעיסה, סוכריות טופי). כמו כן, אין לנגוס במאכלים קשים במיוחד (כגון גזר, תפוחי עץ, גרעינים), אלא יש לחתוך אותם לחתיכות לפני אכילתם. כל פעולות ה"קריעה" של האוכל (כגון אכילת סנדויץ') עלולה לגרום לנפילת הסמכים ולכן מומלץ לחתוך (ביד או בסכין) כל דבר אוכל הנכנס לפה לגודל שאינו דורש פעולת חיתוך אלא לעיסה בלבד. אי הקפדה על אכילה נכונה עלולה לגרום לשבירה של המכשיר ובעקבותיה עיכוב בטיפול, חוסר נוחות וכן לפעמים תוספת בעלות הטיפול.
ז. במקרה של שבר או ניתוק חלק מהמכשיר יש להתקשר למרפאה. ברוב המקרים אין צורך בתיקון המכשיר עוד באותו יום אולם מומלץ להגיע למרפאה בהקדם.
ח. בתקופת הטיפול יש להקפיד על ביקורת תקופתית אצל רופא השיניים הכללי אחת לששה חודשים (או בתדירות גדולה יותר- על פי המלצתו). תדירות הביקורות אצל שיננית תהיה ע"פ הוראות הרופא ואינה זהה בכל מתרפא, אולם לרוב היא תכופה יותר עקב הקושי בניקוי השיניים עליהן מודבקים הסמכים.
ט. יש להקפיד להגיע למרפאה לביקורות וטיפולים על פי הנחיית הרופא על מנת למנוע גרימת נזק לשיניים ולרקמות התומכות שלהן.
י. חוסר הקפדה על היגיינת הפה, שבירות מרובות של המכשיר או אי הופעה לטיפול לתקופות ממושכות עלולים לגרום להפסקת הטיפול האורתודונטי בטרם עת.
יא. בכל בעיה ניתן לפנות למרפאת ד"ר רומנו: 03-6477878 (במקרה שאין מענה, נא להשאיר הודעה בצרוף מספר טלפון – רצוי נייד) אי מייל:
סרטון הדרכה למכשור קבוע: